Bubliq kullsyremaskin

Ny kullsyremaskin fra Danmark
Det er ikke ofte det dukker opp nye modeller av kullsyremaskiner, og helt nye merker, det er sjelden det 🙂

Bubliq er ett dansk merke som har kommet med kullsyremaskinen «Drink».

Det som er spesielt med med Bubliq Drink er først og fremst utseendet. Den er veldig «slank», dekselet som skjuler kullsyreflasken er bare såvidt større enn selve flasken, så den er bare 8 cm i diameter.

Bubliq kullsyremaskin for vin
Kjøp Bubliq kullsyremaskin

Den har også en spesiell løsning for kobling mellom flaske og maskin. I en Sodastream f.eks. tar du korken av flasken, skruer flasken fast i maskinen og så går det ett rør fra maskinen og nedi vannet. Du tilsetter kullsyre gjennom dette røret, skrur flasken løs og setter korken på igjen. Bubliq har som sagt en annen løsning. Her går røret igjennom korken, og så er det en ventil slik at kullsyren ikke slipper ut. Det betyr at du slipper å løsne korken etter at du har tilsatt kullsyre. Og det, mine damer og herrer åpner for noe spennende, da kan du tilsette kullsyre i vin.

Vin i kullsyremaskin

Bruk en billig hvitvin/rosevin, gjerne bag in box, eller en hjemmelaget hvitvin og lag din egen musserende. Med litt tålmodighet og forsiktighet får du dette til med Sodastream også men det er enklere med Bubliq. Og dersom du gjør det med Sodastream og noe går galt, mister du garantien. Bubliq oppfordrer deg til å prøve (se video)

Info om/kjøp Bubliq kullsyremaskin

Kjøp også ekstra flaske. Det er greit å ha mulighet for å ha både brus og vann på bordet, og dersom du planlegger å bruke kullsyremaskinen til vin, ville jeg hatt en egen flaske for dette. Jeg har testet det å sette kullsyre til vin med Sodastream og det blir en «eim» av flasken etterpå som ikke går bort bare ved å skylle den. Det går fint an å bruke samme flaske til brus og vin men har du vann på den vil du kjenne en litt spesiell smak